Ajtó alkatrész & szerszám nagykereskedelem
Tegnapra kellene? - Holnapra megoldjuk!

Abus HomeTec Pro 3000

Abus Hometec Pro - Ajtónyitás gombnyomásra!

Az Abus Hometec Pro mint termék elsőre talán bonyolultnak tűnhet, azonban egyáltalán nem az, minimális műszaki ismerettel szinte bárki fel tudja azt szerelni.

Mi is ez? A Hometec Pro egy motoros egységből, valamint a motort vezérlő távirányítóból és/vagy billentyűzetből áll. A motoros egység az ajtó belső oldalára kerül felszerelésre, ahonnan képes az ajtó kulccsal történő kinyitására vagy bezárására. A motoros egység gyakorlatilag a zárbetétet működteti.

Mire jó, mire használható? Felhasználásának számos módja létezik néhány példát talál a termékek alatt, kicsit lejjebb görgetve.


1termék 11

#1 Felhasználási példa - bejárati ajtó csak távirányítóval használva

Ebben az esetben motoros egység kerül felszerelésre az ajtó belső oldalára. A felhasználók számához igazítva, jellemzően 3-5 db távirányító kerül megrendelésre. A lakás ajtóhoz közeledve a kulcstartón magánál tartott távirányítóval kinyitja az ajtót, a kulcsot egyáltalán nem kell használni. Kényelmes megoldás, tovább egy esetleg elhagyott távirányítót lehet törölni, így nem kell zárcserében gondolkodni. Egy motoros egység maximum 9 távvezérlőt képes kezelni.

Tökéletes mogoldás egy iroda vagy üzlet ajtaján, ugyanis a púlt vagy az iróasztal mellől nyitható és zárható az ajtó.

# 2 Felhasználási példa - bejárati ajtó billentyűzettel

Ebben az esetben motoros egység kerül felszerelésre az ajtó belső oldalára. A külső oldalon az ajtó mellé felszerelésre kerül egy billentyűzet, ami vezeték nélkül kommunikál a belső motoros egységgel. A billentyűzet programozható, 32 felhasználó aktiválására van lehetőség, ezek mindegyike nevesíthető. Felhasználónként külön-külön kód állítható be, amelyet beütve az ajtó nyitható vagy éppen zárható. Ez az összeállítás már sokkal inkább egy beléptető rendszerhez hasonlít, hiszen jogosultságok adhatóak és visszavehetőek. A billentyűzet használata naplózásra kerül.

# 3 Felhasználási példa - bejárati ajtó billentyűzettel és távirányítóval

Ez az összeállítás a fenti kettőt egyesíti, ugyanis van lehetőség mindkét ezközzel egyidejüleg működtetni a motoros egységet.

 


 

Abus HomeTec Pro elektromos ajtózár

Az Abus HomeTec Pro technológia lényege, hogy egy vészfunkciós zárbetétet (mely nem tartozéka az egységnek) egy rádiójel vezérlésű ajtózár működtet. Az ajtó nyitása és zárása egy gomb megnyomásával távirányító, vagy egy kódszám megadásával billentyűzet segítségével történik. Alkalmazható természetesen azonos zárlatú és főkulcsos rendszerekhez is egyaránt, maga a meghajtó egység 4 db ceruzaelemmel (AA) hozható működésbe, mely az ajtó belső oldalára kerül felhelyezésre ragasztás ill. csavarozás által. Ehhez a testhez szükségeltetik egy vezeték nélküli billentyűzet és/vagy egy távirányító. Természetesen az egyik nem zárja ki a másikat, nagyobb forgalmú zárt irodaajtóknál szükség van mindenképpen a billentyűzet meglétére is.

Abus HomeTec Pro elektromos ajtózár

Telepítése, valamint a billentyűzet programozása nagyon egyszerű, szakember segítsége nélkül felszerelhető. A teljes szett megrendelhető ezüst és fehér színben egyaránt, valamint bármilyen hengerzárakhoz használható, amely vészfunkcióval van ellátva, hogy a zárbetét akkor is nyitható legyen, ha belülről benne maradt a kulcs.